INTRODUCTIE

Waeskepop wordt georganiseerd door bestuur en medewerkers van J.V. ’t Waeske. Voor meer informatie over onze vereniging, zie waeske.nl.

Waeskepop is het grootste evenement dat door J.V. ’t Waeske georganiseerd wordt en vindt ieder jaar rond juni plaats. Het idee is ontstaan op een zwoele zomeravond in 2003. Het toenmalige bestuur wou graag iets terug doen voor de gemeenschap maar zocht wel iets dat alle leeftijdsgroepen aansprak. Een popweekend was de uitkomst. De eerste editie van Waeskepop vond plaats in 2004.

GESCHIEDENIS

Waeskepop was in de eerste instantie een eendaags evenement: op ‘kermiszondag’ werd het plein achter de kerk aangekleed met live-muziek, de meest uiteenlopende toernooien (van beachvolleybal tot ‘sjörkarrace’) en uiteraard verschillende attracties voor de jongste bezoekers. Ter gelegenheid van het eerste lustrum, in 2008, is Waeskepop uitgebreid naar het hele weekend: op de zaterdagavond treedt sindsdien steevast een band op, eventueel aangevuld met een andere artiest. De formule van de zondag bleef intussen ongewijzigd: eveneens live-muziek, activiteiten voor jong en oud, en vooral veel gemoedelijkheid en ‘sjaele zeiver’ onder het genot van een hapje en de nodige drankjes. Deze combinatie maakt Waeskepop tot een uniek en volwaardig pop- en ‘kermis’-weekend voor jong én oud, dat ook nog eens het hele weekend gratis toegankelijk is!

Een greep uit de bands en artiesten die de afgelopen jaren het Guttecovense poppodium betraden, laat zien dat wij ernaar streven om ons publiek steeds een muzikaal hoogwaardig weekend te bieden: bands als (o.a.) Juicy Lucy, Funkmonster, Pitchlight, Madison en Tell Your Momma passeerden de revue. Samen met enkele gerenommeerde Limburgstalige artiesten als Big Benny, Promilaasj en Fabrizio, zorgden zij ieder jaar weer voor een spetterend popweekend.

Het bestuur van J.V. ’t Waeske begint ruim van te voren met de organisatie van Waeskepop. In november wordt de eerste hand gelegd aan de planning. Van hier uit worden de taken verdeeld over het bestuur. Om de jonge bestuursleden wegwijs te maken binnen de organisatie worden zij op sleeptouw genomen door de ervaren collega´s. Op deze manier wordt de kennis en ervaring doorgespeeld naar de volgende generatie bestuursleden.

Ieder jaar hoopt J.V. ’t Waeske op een groot succes. Hierbij is de steun van de medewerkers en sponsoren van groot belang. Het vergt enorm veel inspanning om een dergelijk evenement te organiseren. Vooral gezien het feit dat het evenement door vrijwilligers georganiseerd wordt die naast hun bestuurstaken nog gewoon naar school gaan. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ zijn er tal van vrijwilligers die een handje komen helpen. Het is mooi om te zien dat er zoveel dorpsbewoners betrokken zijn bij de gemeenschap.

Waeskepop is een feest van de gemeenschap waar iedereen welkom is. Het feest is in onze ogen de perfecte weergave van het gemeenschapsgevoel en de openheid naar mensen van buiten Guttecoven. Voor vragen of opmerkingen omtrent Waeskepop zijn wij altijd bereid om geïnteresseerden te woord te staan.

NIX18

Ben je in de leeftijd van 16 of 17 jaar? NIX18
We willen je oprecht er aan herinneren dat het niet is toegestaan om alcohol te nuttigen als je 16/17 jaar of nog jonger bent. We waarschuwen je daarnaast voor het feit dat er (undercover) controles kunnen worden uitgevoerd door de gemeente. Je loopt dus het risico om een flinke boete te krijgen (€90,-) en daar kun je heel veel leuke dingen voor doen! Daarnaast is alcohol drinken voor jou extra schadelijk aangezien je hersenen en andere organen in de groei zijn.

Ben je in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar? Draag een bandje!
Bezoekers vanaf 18 jaar kunnen naast de dranktent een bandje bemachtigen en zijn verplicht deze zichtbaar te dragen.

EHBO

We werken nauw samen met EHBO Guttecoven. Gedurende het evenement zijn de mensen van de EHBO zijn duidelijk herkenbaar aan hun reflectie vest. Ze zijn te vinden naast de bonnenverkoop.